(021)22039952 - 22056809
تهران، خیابان جردن (آفریقا)، بالاتر از پمپ بنزین، جنب خیابان سعیدی، پلاک 156

همه چیز در مورد فیبروم رحم

 

همه چیز در مورد فیبروم رحم

در این مقاله قصد داریم همه چیز در مورد فیبروم رحم را به شما عزیزان بگوییم.

فیبروم رحم چیست؟
علت به وجود آمدن فیبروم رحم چیست؟
فیبروم رحم چگونه درمان خواهد شد؟
احتمال وجود فیبروم رحم سرطانی چقدر است؟
فیبروم رحم چه علائمی دارد؟

به دلیل شایع بودن مقوله ی فیبروم در خانم ها، پرسش های فوق توسط اکثر زنان پرسیده می شود. در این نوشته قصد داریم به پاسخ سوالات شما در مورد فیبروم رحم بپردازیم. با ما همراه باشید؛

فیبروم رحم چیست؟

فیبروم ها غدد سفت و متراکمی هستند که از سلول های عضله ی رحم تشکیل می شوند و درصد شیوع بالایی در خانم هایی که در سنین باروری می باشند، دیده خواهد شد. به صورت کلی ۳۰ تا ۷۰ درصد از خانم ها در سنین باروری، فیبروم را تجربه خواهند کرد، اما تنها یک سوم این خانم ها به دنبال علل، تشخیص و درمان آن هستند.

اگر شما هم به طور اتفاقی در سونوگرافی های صورت گرفته مانند سونوگرافی کلیه، چکاب و… به وجود فیبرم در رحم خود پی برده اید جای نگرانی نیست و نباید فکر کنید که مشکل خاص و غیر قابل درمانی دارید.

علت ایجاد فیبروم رحم

علت فیبروم به صورت کلی مشخص نیست، ولی اکثر پزشکان معتقد هستند که ممکن است سلول های غیر طبیعی عضلانی در رحم وجود داشته باشد که این سلول ها رشد بیش از حدی دارند و منجر به ایجاد غدد خوش خیم یا فیبروم می شوند.

البته عوامل ژنتیک و ارثی نیز می تواند در پدید آمدن فیبروم تأثیر گذار باشد، برای مثال در خانم هایی که مادر آن ها هم دارای خونریزی زیاد در دوران قاعدگی بوده اند، یا در جوانی اقدام به براشتن رحم کرده اند، می توان تشخیص داد که علت فیبروم پایه و اساس ارثی دارد.

احتمال وجود فیبروم رحم سرطانی

در این خصوص باید بیان کرد که فیبروم ها به صورت کلی غدد خوش خیم هستند و در اغلب موارد (بالای ۹۹ درصد)، بدخیم نخواهند شد و خوش خیم باقی خواهند ماند. اما پیگیری فیبروم ها، حتی در فیبروم هایی که به صورت اتفاقی دیده می شوند، توصیه می شود.

به این صورت که فیبروم در خانم هایی که دارای هیچ علامتی نیستند، باید حداقل سالی یکبار از لحاظ اندازه بررسی شود. زیرا فیبروم هایی که احتمال سرطانی دارند، علائمی از قبیل سایز بزرگ و سرعت رشد خیلی سریع خواهند داشت. به همین دلیل فیبروم ها باید تحت مراقبت و پیگیری قرار گیرند، علی رغم اینکه درصد سرطانی شدن فیبروم ها بسیار بسیار پایین می باشد.

علائم فیبروم رحم

علائم فیبروم می تواند شامل موارد زیر باشد؛

  • عادات ماهیانه ی خیلی سنگین و خونریزی های طولانی مدت و در نتیجه علائم کم خونی مانند سرگیجه و بی حالی و به دنبال آن فقر آهن
  • درد و ورم شکم
  • یبوست
  • کمردرد و پا درد
  • اختلال در ادرار و نحوه ی گوارش
  • نازایی، سقط های مکرر و زایمان زودرس (در موارد نادر)
فیبروم رحم

جراحی فیبروم بزرگ رحم

فیبروم رحم

خارج کردن فیبروم رحم

آیا فیبروم ها در هر صورت احتیاج به درمان دارند؟

همانطور که گفته شد، فیبروم ها همیشه به درمان نیاز ندارند ولی پیگری آن ها بسیار حائز اهمیت می باشد.

دکتر سونیا کاظم زاده جراح زیبایی زنان در تهران، با استفاده از جدیدترین دستگاه های پزشکی آماده ی ارائه خدمات درمانی و زیبایی به شما عزیزان می باشد.
شما عزیزان می توانید از طریق زیر با دکتر کاظم زاده ارتباط برقرار نمایید:
شماره های تماس: ۲۲۰۳۹۹۵۲-۲۲۰۵۶۸۰۹
صفحه اینستاگرام دکتر سونیا کاظم زاده

درمان فیبروم رحم

بسته به نوع علائم نشان دهنده فیبروم نوع درمان آن مشخص خواهد شد. برای مثال در خانم های دارای عادات ماهیانه سنگین و خونریزی های زیاد، معمولاً استفاده از قرص های جلوگیری یا درمان های هورمونی دیگر توصیه می شود، که باعث کاهش خونریزی و در نتیجه جلوگیری از کم خونی در آن ها شود.

موارد درمان فیبروم بسیار متعدد هستند، اما از شایع ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جراحی: بسته به نظر پزشک متخصص زنان، طی عمل جراحی فیبروم یا فیبروم ها برداشته خواهند شد و در مواردی حتی برداشتن رحم (هیسترکتومی) می تواند بهترین گزینه برای درمان آن ها باشد. برداشتن رحم ممکن است به صورت کامل یا تنها جسم رحم باشد، که این عوامل با توجه به وضعیت بیمار مانند سن، تصمیم به بارور شدن، میزان شدت علائم، تشخیص داده خواهد شد.  همچنین بخوانید عوارض هیسترکتومی
  • ارسال لخته در شریان های رحمی: این ذرات عروق پشتیبانی‌ کننده فیبروم را مسدود می‌کند، بنابراین فیبروم ها از نظر خون و اکسیژن‌ رسانی در تنگنا قرار می‌گیرند.
  • شکستن فیبروم توسط دستگاهاولتراسوند: روش جراحی جدید و غیر تهاجمی برای درمان فیبروم ‌های رحمی با استفاده از‌ام آر آی می باشد.
  • تجویز داروهای تخصصی برای کوچک کردن فیبروم

متاسفانه درصدی از داروهای خوراکی و همینطور روش شکستن فیبروم توسط دستگاه سونوگرافی و ام آر آی در ایران قابل دسترس نیستند.

خلاصه

اغلب فیبروم ها خوش خیم هستند، ولی همانطور که گفته شد اگر شما هم متوجه وجود فیبروم در رحم خود شده اید پیگیری و در صورت نیاز درمان آن را برای پیشگیری از علائم ناراحت کننده و فیبروم سرطانی، جدی بگیرید.

توجه داشته باشید بهترین روش درمانی با توجه به سن و شرایط بیمار توسط متخصص زنان و زایمان توصیه خواهد شد.

دکتر کاظم‌زاده در تمام امور درمانی مانند فیبروم رحم، هیستروکتومی و … و امور زیبایی مانند جوانسازی واژن و لابیاپلاستی به صورت رایگان مشاوره دارند و شما میتوانید پیش از هرگونه اقدامی ابتدا تمام اطلاعات لازم را در جلسه مشاوره کسب کنید.

 

پاسخ

Call Now Button