Search
Close this search box.
درمان اندومتریوز

آشنایی با روش های درمان قطعی آندومتریوز

شناخت بهترین نوع درمان اندومتریوز از مهم‌ترین نکات در این عارضه است. زمانی که شخص تمام مراحل تشخیص قطعی این عارضه را سپری می‌کند، در نهایت نوبت به درمان می‌رسد. اما این سوال برای فرد ایجاد می‌شود که بهترین درمان برای این عارضه چیست؟ آیا درمانی که انجام می‌شود موفقیت آمیز است و … در این مقاله قصد داریم به بررسی هر آنچه که نیاز است از درمان اندومتریوز بدانید، بپردازیم. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

بهترین درمان اندومتریوز

درمان آندومتریوز

اندومتریوز عارضه‌ای است که با خود علائم و درد‌های بسیاری را در دوران قاعدگی به همراه دارد. بروز علائم و نشانه‌ها باعث می‌شود فرد به فکر مراجعه به پزشک و بررسی علت وضعیت موجود بیفتد. زمانی که به پزشک مراجعه می‌کنید، برای اینکه مطمئن شوید به این عارضه مبتلا هستید یا خیر، پزشک اقدام به معاینه فیزیکی می‌کند. به عبارتی دیگر آزمایش‌هایی که می‌تواند در تشخیص این عارضه کمک کننده خوبی باشد شامل:

  • معاینه لگنی: در این معاینه پزشک وضعیت لگن و میزان درد فرد را در حین معاینه مورد بررسی قرار می‌دهد. به عبارتی دیگر زمانی که پزشک در حال معاینه است اگر با تغییرات غیر عادی روبه رو شود، این موضوع می‌تواند به عنوان یک سرنخ برای پزشک محسوب شود.
  • سونوگرافی: سونوگرافی اندومتریوز از طریق واژن انجام می‌شود. این روش با تصویربرداری از داخل بدن، نشانه‌هایی از وجود اندومتریوز را به پزشک می‌دهد.
  • تصویربرداری(MRI):  این آزمایش از طریق امواج رادیویی از اندام‌ها و بافت بدن، برای رسیدن به سرنخ‌هایی از این عارضه استفاده می‌شود. باید توجه داشته باشیم این روش می‌تواند برای برنامه ریزی جراحی نیز استفاده شود.
  • لاپاراسکوپی: لاپاراسکوپی به پزشک یا جراح این امکان را می‌دهد که داخل شکم را بررسی کند تا از وجود اندومتریوز مطمئن شود.

همانطور که می‌دانیم انجام آزمایش‌ها اولین قدم درمان این عارضه است. بعد از مرحله تشخیص و مطمئن شدن از وجود این عارضه، پزشک درمان را برای فرد آغاز می‌کند. شاید این سوال برایمان ایجاد شود که چه درمانی برای این عارضه استفاده می‌شود. باید بدانیم انتخاب نوع درمان بر اساس شدت اندومتریوز تجویز می‌شود. به طور کلی درمان به دو روش جراحی و دارو درمانی انجام می‌گردد. اما اینکه کدام یک از این روش‌ها برای فرد تجویز می‌شود را پزشک بعد از بررسی وضعیت فرد و انجام آزمایش‌ها مشخص می‌کند. توجه داشته باشید که انتخاب بهترین درمان قطعا توسط بهترین پزشک انجام می‌شود. در نتیجه از انتخاب پزشکی ماهر و با تجربه به هیچ عنوان غافل نشوید. حال به بررسی این دو نوع درمان به طور کامل می‌پردازیم. دارو درمانی شامل:

  • دارو‌های ضد درد: یکی از عارضه‌های اندومتریوز، درد شدید در دوران قاعدگی است. پزشک ممکن است در اندومتریوز خفیف اقدام به تجویز مسکن‌هایی برای کاهش درد در دوران قاعدگی کند.
  • هورمون درمانی: ممکن است پزشک از فرد بپرسد که قصد بارداری دارد یا خیر. پرسش این سوال به این دلیل است که اگر فرد قصد بارداری ندارد، ممکن است پزشک اقدام به هورمون درمانی همراه با مسکن‌ها کند. هورمون درمانی می‌تواند به تجزیه و خونریزی بافت اندومتریوز کمک کند. همچنین ممکن است رشد اندومتریوز را کند کرده و از تشکیل بافت جدید جلوگیری کند.
درمان اندومتریوز چیست

همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم تنها راه درمان، دارو درمانی نیست و پزشک ممکن است اقدام به جراحی محافظه کارانه کند. جراحی یک روش درمان مفید برای کسانی است که به اندومتریوز شدید مبتلا هستند و همچنین در تلاش برای باردار شدن هستن، می‌باشد. هدف از انجام جراحی برای درمان اندومتریوز حفظ رحم و تخمدان‌ها است. این جراحی با برش‌های کوچک در شکم انجام می‌گردد. به طور کلی جراحی اندومتریوز شامل:

  • لاپاراسکوپی: لاپاراسکوپی یک روش درمان اندومتریوز به شمار می‌رود. در جراحی لاپاراسکوپی پزشک با ایجاد یک برش کوچک در نزدیک ناف فرد، ابزار باریک به‌نام لاپاراسکوپ را وارد بدن می‌کند. به بیانی دیگر درمان در این جراحی  با برداشتن آندومتریوز یا فرسایش آن انجام می‌گردد. همچنین در برخی مواقع از ترکیب این دو روش استفاده می‌شود. بعد از جراحی ممکن است پزشک دارو‌هایی را برای کاهش درد برای فرد تجویز کند.
  • لاپاراتومی: لاپاراتومی زمانی برای فرد تجویز می‌شود که عمل پیچیده‌تر باشد و لاپاراسکوپی پاسخگوی آن نباشد. در این جراحی پزشک با ایجاد برش در ناحیه شکمی اقدام به برداشت و یا سوزاندن کیست می‌کند.
  • برداشتن رحم یا هیستروسکتومی: این روش زمانی برای فرد تجویز می‌شود که بهترین راه حل برداشتن رحم و یا تخمدان باشد.  برخی متخصصان بر این باورند که این روش زمانی برای فرد تجویز می‌گردد که روش‌های دیگر پاسخگو نبوده و در کاهش درد نقشی را ایجاد نکند. باید توجه داشته باشیم که این روش دوران نقاهت طولانی‌تری را دارد.
  • جراحی روده: همانطور که می‌دانیم اندومتریوز می‌تواند دیواره روده را نیز تحت تاثیر قرار دهد. در این حال پزشک ممکن است اقدام به برداشتن قسمت آسیب دیده بکن. در انجام این جراحی باید به این نکته توجه داشته باشیم که این جراحی به همراه متخصص کولورکتال انجام می‌شود.

مواردی که ذکر شد راه‌های درمان این عارضه است که فرد پس از مراجعه و معاینه توسط پزشک، درمان مناسب به شخص اعلام می‌شود. پس از دانستن راه‌های درمان، این سوال برایمان ایجاد می‌شود که درمان اندومتریوز موفقیت آمیز است. در پاسخ به این سوال باید بدانیم که عوامل مختلفی از جمله انتخاب پزشکی خوش‌نام، رعایت مراقبت‌هایی که پزشک توصیه می‌کند و… نقش پررنگی در موفقیت آمیز بودن این درمان دارد.

نتیجه‌گیری

زمانی که فرد دچار عارضه اندومتریوز باشد به دنبال راهی برای درمان اندومتریوز می‌گردد. در این مقاله به بررسی هر آنچه که نیاز است از درمان این عارضه دردناک بدانید، پرداختیم. توجه داشته باشید که درمان این عارضه زمانی موفقیت بیشتری را کسب می‌کند که توسط پزشکی حاذق انجام شود. در نتیجه در انتخاب پزشک برای درمان غافل نشوید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *