Search
Close this search box.
بهترین درمان برای فیبروم

درمان قطعی فیبروم رحم

درمان فیبروم رحم یکی از مسائلی است که ذهن بسیاری از بانوان را به خود درگیر کرده است. در برخی موارد افراد ممکن است بعد از آگاهی از وجود فیبروم اقدام به خود درمانی کنند که این کار می‌تواند عوارض بسیاری را به همراه داشته باشد. در این مقاله قصد داریم درمان‌هایی که برای این عارضه تجویز می‌گردد را مورد بررسی قرار دهیم. همراه ما تا انتهای مقاله باشید.

درمان فیبروم

درمان فیبروم رحمی

فیبروم رحم واژه ای است که اکثر بانوان با آن آشنایی دارند، اغلب آن ها یا به آن مبتلا بوده و یا مبتلایان به آن را در اطراف خود دیده اند. گاهی عدم آگاهی درباره نوعی بیماری شایع آن را تا سر حد نگرانی از سرطان خواهد برد. این نوع بیماری نیز می تواند با نداشتن آگاهی از ان تبدیل به باوری غلط از سرطان شود.

همانطور که میدانید سرطان ها به دو نوع مشخص خوش خیم و بدخیم تقسیم می شوند. اما خوش خیمی یک توده می تواند خیال مبتلایان را تا حد زیادی آسوده کند. فیبروم رحم نیز از آن دسته از توده هایی است که نام خوش خیمی به خود گرفته و آن چنان که از آن صحبت می شود خطرناک نیست. اما باید بگوییم این نوید از بی خطر بودن این توده بستگی به عواملی نظیر تشخیص و درمان زودهنگام آن دارد. حال این سوال برایمان مطرح می‌شود که برای این عارضه چه درمان‌هایی ممکن است تجویز گردد. همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم فیبروم رحمی یک نوع تومور خوش‌خیم است که در رحم یا دیواره رحم شکل می‌گیرد. درمان فیبروم رحمی معمولاً بر اساس شدت علائم، اندازه تومور، سن بیمار و نیاز به حفظ رحم تعیین می‌شود. به طور کلی درمان‌هایی که برای این عارضه ممکن است تجویز گردد شامل:

  • معاینه منظم: در برخی موارد که فیبروم رحمی بسیار کوچک است و همچنین علائمی را با خود به همراه ندارد، در این لحظه است که اپزشک تصمیم می‌گیرد به طور منظم وضعیت شما را مشاهده کند و تغییرات طبیعی را در اندازه و علائم فیبروم نظارت کند. در نتیجه زمانی که این عارضه با خود علائمی را به همراه نداشته باشد، ممکن است درمانی نیز تجویز نگردد.
  • دارو درمانی: تجویز دارو برای درمان فیبروم به منظور کنترل علائمی مانند خونریزی و درد کمک می‌کنند در نتیجه زمانی که نام دارو درمانی به گوشمان می‌رسد، باید بدانیم که این روش درمانی کمک کننده در کاهش علائم و همچنین جلوگیری از رشد فیبروم است.

بیشتر بخوانیم: سندروم پیش از قاعدگی

  •  جراحی: در مواردی که فیبروم رحمی بزرگ است، علائم شدید دارد، توانایی باروری را تحت تأثیر قرار می‌دهد یا دارای مشکلات جدی مرتبط است، جراحی ممکن است مورد نیاز باشد. روش‌های جراحی مختلف برای درمان فیبروم رحمی شامل میومکتومی و هیسترکتومی است. در جراحی میومکتومی یک بخش از لایه عضلانی رحم برداشته می‌شود که این موضوع باعث می‌شود فرد شانس باروری را نیز داشته باشد. باید توجه داشته باشیم که این موضوع در جراحی هیسترکتومی متفاوت است. به بیانی دیگر در این جراحی رحم به طور کلی خارج می‌شود و طبیعتا فرد شانس باروری را ندارد. البته انتخاب روش جراحی به عواملی مانند اندازه و مکان فیبروم، سن، علائم، نیاز به حفظ رحم و تمایل بیمار بستگی دارد.
درمان قطعی فیبروم

همچنین، مهم است که با پزشک خود مشورت کنید و به توصیه‌ها و راهنمایی‌های او درباره بهترین روش درمانی برای شرایط شما عمل کنید. پزشک شما می‌تواند بر اساس وضعیت شما و نیازهایتان، بهترین راهکارهای درمانی را تعیین کند. نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه داشته باشیم، پرهیز از خود درمانی است. به بیانی دیگر اگر از وجود این عارضه مطمئن شدید از درمان خودسرانه پرهیز کنید. چرا که این موضوع می‌تواند عوارض بسیاری را با خود به همراه داشته باشد. ممکن است پزشک بعد از بررسی وضعیت فیبروم فرد، رژیم غذایی را برای فرد تجویز کند که در آن نیاز است فرد مصرف مواد غذایی را محدود کند. 

کاندیدای درمان فیبروم رحم جراحی

در ابتدا بهتر است با علائم این عارضه آشنا شویم چرا که با آگاهی از نشانه های زیر متوجه خواهید شد که به فیبروم رحم مبتلا هستید یا خیر. در صورت ابتلا به آن در پی یافتن بهترین متخصص زنان باشید، که تا بتوانید به سرعت آن را درمان کرده و از عود و پیشرفت آن جلوگیری کنید:

  • کم خونی
  • احساس خستگی و ضعف در اکثر اوقات
  • رابطه جنسی دردناک
  • خونریزی شدید قاعدگی
  • احساس درد در زیر شکم
  • مشکلات ادراری مانند عفونت یا تکرر ادرار

حال ممکن است این سوال ایجاد گردد که در چه مواقعی پزشک اقدام به تجویز جراحی می‌کند. به طور کلی این جراحی ممکن است برای موارد زیر مناسب باشد:

  • علائم شدید: فیبروم ممکن است علائم مختلفی از جمله خونریزی غیر طبیعی رحمی که باعث کم خونی در فرد شود، احساس فشار در لگن، نازایی یا سقط مکرر، زایمان زودرس و .. ایجاد کنند. اگر علائم شما شدید باشد و داروها و درمان‌های دیگر این عارضه را درمان نکند، جراحی فیبروم ممکن است مورد نیاز باشد.
  •  اندازه و تعداد فیبروم: اگر فیبروم‌ بزرگ یا تعداد آن‌ها زیاد است، جراحی ممکن است لازم باشد. در برخی موارد، فیبروم‌ها می‌توانند به اندازه و شکل رحم افزایش کنند و عوارضی مانند فشار بر اعضای اطراف و اختلالات تناسلی را ایجاد کنند.
  • مشکل در زایمان: در برخی موارد، فیبروم‌ها می‌توانند عدم توانایی باروری در زنان را ایجاد کنند. اگر وجود فیبروم توانایی شما را در باروری مختل کرده است و قصد بارداری دارید، جراحی میومکتومی ممکن است برای شما مناسب 

نتیجه‌گیری

در این مقاله به بررسی کامل درمان فیبروم پرداختیم و دانستیم با آگاهی از این موضوع و انتخاب بهترین متخصص در این زمینه می‌توانید به نتیجه دلخواه از جراحی رسیده و از بروز عوارض بسیار پیشگیری کنید.

مطالب مرتبط