[vc_row][vc_column][vc_column_text]
سوالات رایج درباره کرونا و بارداری
در سالی که گذشت نگراني هاي جامعه حول محوريت كرونا و مسائل ایجاد شده در قبل آن بود. اين نگراني ها براي برخي افراد از جمله بانوان باردار بيشتر بود. دائما شاهد استرس و اضطراب این افراد درباره کرونا و بارداری بودیم. به همین دلیل لازم دانستیم تا در این مطلب به سوالات رایج درباره خطرات بیماری کرونا در دوران بارداری بپردازیم.
تاثیر بارداری بر احتمال ابتلا
۱. اولین سوالی که بسیاری از افراد دارند این است که آيا بارداري در ابتلا به ويروس كرونا تاثيرگذار است؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که در بانوان باردار به دليل تغييرات فيزيولوژيك و ايمونولوژيك احتمال ابتلا به بيماري هاي تنفسي به طور كلي افزايش ميابد و ميزان شدت اين بيماري و بيماري هاي مشابه مانند سارس و مرس نيز در اين افراد بيشتر است. پس میتوان گفت که که بله بارداری میتواند احتمال ابتلا به کرونا را در افراد افزایش دهد.
توصيه هايي كه به بانوان باردار در اين شرايط ميشود اين است كه مانند ساير افراد مسائل بهداشتي را رعايت كرده، تا حد امكان از منزل خارج نشوند و استرس و نگراني بي مورد را از خود دور كنند. کرونا و بارداری به تنهایی میتواند خطرناک باشد. به همین دلیل سیستم ایمنی خود را بیش از این با نگرانیهای بیش از اندازه تضعیف نکنند.
عوارض ابتلا به کرونا بر بارداری
۲. آیا ابتلا به ویروس کرونا میتواند حاملگی خانمهای باردار را دچار عوارض کند؟
بله متاسفانه به طور کلی با مقایسه موارد مشابه مانند مرس و سارس میتوان گفت در صورت ابتلا به ویروس کرونا و بارداری احتمال سقط و عفونتهای وابسته در خانمهای باردار افزایش مییابد.
نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که تب بالا در ۳ ماهه اول بارداری در هر شرایطی خطرناک است و میتواند باعث اختلالات جنینی شود. همانطور که میدانید در بسیاری از موارد، ابتلا به ویروس کرونا همراه با تب بالا است. به همین دلیل میتوان نتیجه کرفت که کرونا و بارداری میتواند برای جنین خطرآفرین باشد.
انتقال بیماری از مادر به جنین
۳. آیا در صورت ابتلای مادر به ویروس کرونا، احتمال ابتلای جنین هم هست؟
با مطالعه این مورد در کیسهای تاکنون دنیا میتوان این نتیجه را گرفت که احتمال انتقال این ویروس از طریق قطرات تنفسی بسیار بیشتر است. به دلیل ناشناخته بودن این ویروس، نظر قطعی راجع به انتقال یا عدم انتقال مادر به جنین ممکن نیست اما در موارد محدودی که مادر مبتلا به ویروس زایمان انجام داده است، هیچکدام نوزادها مبتلا یا ناقل ویروس کرونا نبودهاند. پس میتوان گفت کرونا و بارداری در ابتلای جنین تقریبا منتفی است.
حتی پس از تولد هم نمونههایی از شیر مادر را مورد آزمایش قرار دادهاند و هیچ نمونه ویروسی در آن هم موجود نبوده است.
سخن آخر
در کرونا و بارداری اهمیت بانوان باردار به مسائل بهداشتی و مراقبت در این دوران بسیار مهمتر از همه چیز است. با رعایت موارد بهداشتی و عدم خروج از خانه جز در مواقع ضروری، نگرانیهای بیمورد را از خود دور کنید تا با اضطراب و استرس ناشی ار بیماری سیستم ایمنی خود را تضعیف نکنید که بدترین اتقاف برای شما و جنینیتان خواهد بود. با رعایت این موارد بارداری بیخطری را برای خود و فرزندتان داشته باشید.
در این دوره در صورت مشاهده کوچکترین علائمی از بیماری، پزشک خود را در جریان بگذارید تا در صورت وجود مشکل، در مراحل اولیه درمان را آغاز کنید. تا حد امکان مراجعات خود را به مراکز درمانی محدود کنید و در صورات امکان به پزشکانی با ویزیت غیرحضوری و آنلاین مراجعه کنید.
دکتر سونیا کاظمزاده دکتر زنان و جراح زیبایی و بهترین دکتر لابیاپلاستی امکان انجام ویزیت به صورت آنلاین را برای تمام بیماران فراهم کردهاند تا برای حفظ سلامت بیماران در صورت نیاز در شرایط کرونا، مجبور به مراجعه حضوری به کلینیک نباشند.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]