Search
Close this search box.
همه چیز درباره پرده بکارت

پرده بکارت

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

پرده بکارت

با وجود تمام اطلاع رسانی هایی که در زمینه پرده بکارت در چند سال اخیر صورت گرفته است، بازهم می‌بینیم که بسیاری از افراد، اطلاعات درستی در این زمینه ندارند. بنابراین واجب دانستیم تا مقاله‌ای کامل در این زمینه داشته باشیم.
اولین نکته‌ای که در این زمینه باید به آن پرداخته شود، شناخت کامل و دانستن معنای دقیق آن است.

پرده بکارت چیست؟

در مدخل واژن لایه ی مخاطی وجود دارد که مانند پرده ای در بیرونی ترین قسمت کانال واژینال عمل می‌کند. پرده بکارت به فاصله ی یک تا دو سانتی متر از ورودی واژن قرار دارد و در دوران جنینی در ماه پنجم حاملگی بعد از تشکیل کانال واژن بوجود می آید.

*در سنین نوزادی ضخامت پرده بعلت دریافت هورمون های مادری ضخیم بوده اما در دوران خردسالی نازکتر می‌شود و مجدداً در زمان بلوغ با افزایش هورمون های جنسی به ضخامت آن افزوده می گردد. به همین دلیل آسیب به پرده بکارت در کودکی به راحتی اتفاق می‌افتد اما در دوران بخصوص زیر شش سال ترمیم خودبخودی ایجاد می‌شود ولی بعد از سن بلوغ ترمیم خودبخودی حتی در مواردی که بطور طولانی مدت رابطه ی جنسی قطع بشود، به هیچ وجه اتفاق نخواهد افتاد. برای مشاهده مقاله “ناهنجاری های پرده بکارت” کلیک کنید.

پرده بکارت چیست؟

پارگی پرده بکارت:

معمولا با اولین ورود شی خارجی به کانال واژینال بافت پرده از هم باز می شود. نوع دخول در میزان آسیب به پرده بسیار تاثیرگذار است. برای مثال در مواردی که دخول با خشونت و فشار انجام شود نه تنها باعث پارگی  پرده می شود، بلکه باعث آسیب به دیواره های واژن نیز می‌شود. در چنین مواردی بسته به میزان آسیب و پارگی ممکن است فرد به جراحی نیاز پیدا کند که معمولاً فرد با پارگی دیواره واژن و با خونریزی شدید مراجعه می‌کند.

لذا این این باور که میزان خونریزی نشان دهنده سلامت بکارت دختران است کاملاً اشتباه بوده و برعکس نشان دهنده ی روابط جنسی غیرصحیح و عدم آگاهی طرفین از روابط درست می باشد که منجر به آسیب کانال واژن و در مواردی باعث ایجاد بیماری های روحی و تنفر و انزجار زن از روابط زناشویی می گردد؛ چرا که از نظر آناتومیکی به دلیل ماهیت فیبروزی و مخاطی پرده بکارت، میزان خونرسانی به آن بسیار کم است به همین دلیل میزان خونریزی آن هم بسیار کم و در مواردی همراه با عدم خونریزی خواهد بود.

پرده بکارت دقیقا در کجا قرار دارد؟

همانطور که گفته شد پرده در دهانه ورودی واژن قرار دارد. (به این نکته توجه کنید که این پرده در داخل واژن یا کانال واژینال نمی‌باشد بلکه کاملا در ابتدا و دهانه کانال واژینال قرار دارد.) اگرچه نمی توان به طور دقیق جایگاه قرارگیری پرده بکارت را در تمام افراد مشخص کرد و جایگاه آن به ساختار و فرم کلی لگن آن بستگی دارد ولی در اغلب موارد به فاصله ی یک تا دو سانتی متر از ورودی فرج بوده و زیر پیش‍آبراه قرار می‌گیرد.

دکتر سونیا کاظم زاده جراح زیبایی زنان در تهران، با استفاده از جدیدترین دستگاه های پزشکی آماده ی ارائه خدمات درمانی و زیبایی به شما عزیزان می باشد.
شما عزیزان می توانید از طریق زیر با دکتر کاظم زاده ارتباط برقرار نمایید:
شماره های تماس: 22039952-22056809
صفحه اینستاگرام دکتر سونیا کاظم زاده

انواع پرده بکارت

پرده بکارت انواع مختلفی دارد به همین دلیل ممکن است افراد شرایط متفاوتی را از نظر میزان خونریزی یا کلاً وقوع یا عدم وقوع خونریزی در حین رابطه جنسی تجربه کنند. به همین دلیل مراجعه به پزشک متخصص زنان و آگاهی از نوع پرده پیش از برقراری رابطه جنسی می‌تواند به دختران در نحوه ارتباط کمک کننده باشد.

  • پرده حلقوی

این نوع پرده شایع ترین نوع در میان دختران است. ساختار این پرده بکارت به این صورت است که به صورت لایه ای گرد با لایه ای در وسط درمدخل ورودی واژن قرار گرفته است. حفره میانی این پرده مجرای خون قاعدگی یا ترشحات می‍‍‍‍‍‌‌‌‍‍باشد.

پرده بکارت حلقوی خود انواع مختلفی دارد. یکی از دسته بندی های آن بر اساس شکل و حفره میانی است. سایز این حفره میتواند متفاوت باشد. شکل حفره نیز میتواند از دایره تا بیضی عمودی و افقی تغییر کند.

دسته بندی دیگر این نوع پرده بر اساس پارگی یا عدم پارگی در حین دخول است. در صورت عدم پارگی این پرده در حین رابطه جنسی باید به پزشک مراجعه شود و با استفاده از روش های مخصوص پرده بکارت از بین برود.

پرده بکارت حلقوی

  • پرده بکارت سپتیت

از انواع دیگر پرده بکارت بوده که نسبتاً ناشایع است و البته از انواع حلقوی بوده با این تفاوت که در وسط حفره میانی یک بافت ایجاد شده است که حفره را به دو قسمت تقسیم می کند.

پرده بکارت سپتیت

  • پرده بکارت مشبک یا کریبرفرم

همانند نوع تیغه دار می توان از نوع پرده مشبک یا کریبرفرم نام برد که جزو انواع حلقوی بوده اما حفره ی میانی بطور کامل باز نیست و سوراخ های متعددی در میان پرده دیده می شود این نوع پرده بکارت در میان دختران چندان شایع نیست. به دلیل وجود همین سوراخ ها به این پرده غربالی یا آبکشی نیز می گویند.

لازم بذکر است در هردونوع تیغه دار و مشبک فرد دچار اشکال در دخول خواهد بود و نیاز به جراحی دارد.

  • این نوع نیز از انواع پرده بکارت حلقوی بوده ولی حفره ی داخلی منظم نیست و بشکل ستاره ای یا دندانه دار می باشد که در معاینه تشخیص سالم بودن این پرده از انواع پاره شده مشکلتر می باشد.

پرده بکارت مشبک

  • پرده بکارت شرابه دار

شکل ظاهری این پرده بکارت مانند دندانه ای است با این تفاوت که عمق شیار ها در این پرده بیشتر است. در این نوع در اغلب موارد خونریزی اتفاق نمی افتد و به اسم پرده بکارت ارتجاعی معروف می باشد.

  • پرده بکارت هلالی

در این نوع پرده همچنان که از نامش پیداست از قسمت خلفی واژن شروع شده و بصورت نیم دایره تا دوطرف پیشابراه ادامه می‌یابد اما زیر پیشابراه آزاد می‌باشد. این نوع پرده نیز از انواع شایع محسوب می‌گردد.

  • پرده بکارت مسدود

 نوع نادر اما با اهمیت پرده بکارت که می تواند در هنگام تولد نوزاد تشخیص داده شود، پرده مسدود است که این نوع پرده بسیار نادر است به صورتی که از هر 2000 دختر 1 نفر این نوع پرده را دارد.

پرده بکارت مسدود در زمان جنینی بدلیل اختلال در تشکیل کانال نرمال واژن بوجود می آید بطوریکه باز شدن کانال در این سطح متوقف می‌شود لذا پرده ی بدون سوراخ ورودی واژن را بطور کامل مسدود می کند. این نوع پرده ممکن است تا سن قاعدگی قابل تشخیص نباشد. اما در این سن پس از شروع دوران قاعدگی فرد، خونریزی اتفاق می افتد اما توانایی خروج از کانل واژینال وجود ندارد و فرد در دوران بلوغ با درد شکم و لگن بصورت دوره ای حاد و گاهی مزمن و با  علایم قاعدگی مراجعه می‌کند ولی خروج خون اتفاق نمی افتد.

 به همراه این موضوع فرد درد و ناراحتی بسیاری را متحمل می‌شود و در صورت تاخیر در مراجعه و درمان آن صدمات جدی به فرد وارد خواهد شد و در بعضی از مواقع منجر به بیماری اندومتریوز خواهد شد.

پرده بکارت مسدود

پرده بکارت مسدود از آن دسته پرده هایی است که تنها با مراجعه به جراح زنان و جراحی قابل درمان می‌باشد. دکتر سونیا کاظم زاده در این خصوص شما را راهنمایی کرده و در صورت نیاز آن را درمان می کند.

از والدین تقاضا داریم در صورت مشاهده پریودی‌های دردناک در دخترانشان حتما به پزشک مراجعه کنند. زیرا سهل انگاری در رفع این مشکل نه تنها باعث ناراحتی فرد می‌شود بلکه میتواند به مشکلات آتی دیگر مانند نازایی نیز منجر شود.

درمان پرده بکارت مسدود

پرده بکارت مسدود می‌تواند خطرات بسیاری برای فرد ایجاد کند. هر ماه با شروع عادت ماهیانه خون وارد فضای داخلی واژن می‌شود و در صورت پر شدن فضای واژن به رحم وارد می‌شود. در صورت تشخیص دیر یا اشتباه حتی ممکن است خون وارد فضای شکمی یا لگنی شود که خطرات بسیاری را به دنبال دارد. برخی از این خطرات مانند چسبندگی یا نازایی هستند.

درمان این نوع پرده بسیار ساده است. معمولا پزشک در عملی کوتاه و با بیهوشی 2 برش صلیبی در پرده فرد ایجاد می‌کند تا خون خارج شود و دردهای شکمی و لگنی فرد کاهش یابد.

درمان پرده بکارت مسدود

پارگی پرده بکارت

پیش از ورود به بحث پارگی پرده بهتر است این موضوع را یادآور شویم که در برخی موارد پرده بکارت به صورت مادرزادی در دوران جنینی تشکیل نمی‌شود، بنابراین پارگی یا خونریزی صورت نخواهد گرفت.

[/vc_column_text][vc_toggle title=”آیا احتمال پارگی پرده بکارت با ورزش وجود دارد؟” custom_font_container=”tag:h4|text_align:right” use_custom_heading=”true”]

متاسفانه این باور غلط در جامعه جا افتاده است که در صورت انجام ورزش های سنگین توسط دختران، امکان آسیب و پارگی پرده بکارت وجود دارد. این ادعا به هیچ عنوان صحیح نیست پس بدون نگرانی و ترس ورزش کنید.

  • این نکته را به یاد داشته باشد ورزش ها به صورت طبیعی، آسیبی به پرده بکارت وارد نمی‌کنند اما آسیب‌هایی ناشی از اتفاق‌هایی مانند افتادن از اسب یا دوچرخه، ضربه‌های وارد شده در حین شیرجه یا ورزش‌های رزمی می‌تواند باعث آسیب به پرده شود. اما حرکات کششی مانند باز کردن حتی به صورت 180 درجه نیز خطری برای پرده ندارد.

[/vc_toggle][vc_toggle title=”آیا با انجام خود ارضایی امکان آسیب به پرده بکارت است؟” custom_font_container=”tag:h4|text_align:right” use_custom_heading=”true”]

به دلیل قرارگیری پرده در مدخل ورودی واژن، در صورتی که خودارضایی در بخش های بیرونی واژن باشد مشکلی نخواهد داشت اما به محض ورود هر شی به کانال واژینال احتمال آسیب به پرده بکارت وجود دارد.

[/vc_toggle][vc_toggle title=”آیا در کودکی احتمال آسیب به پرده بکارت بیشتر است؟” custom_font_container=”tag:h4|text_align:right” use_custom_heading=”true”]

به طورکلی در سنین کم به دلیل آسیب پذیرتر بودن پرده امکان آسیب به آن بیشتر است اما باز هم به این معنا نیست که هر حرکتی باعث پارگی شود.
نکته مهمی که در آسیب به پرده بکارت در سنین کودکی وجود دارد این است که قابلیت ترمیم خود به خودی در سنین پایین وجود دارد. پس در صورت بروز مشکل می‌توان به پزشک مراجعه کرد و اقدامات لازم را انجام داد.[/vc_toggle][vc_toggle title=”آیا برخی از امور پزشکی مانند جراحی میتواند باعث آسیب به پرده بکارت شود؟” custom_font_container=”tag:h4|text_align:right” use_custom_heading=”true”]

در برخی موارد جراحی ها می‌توانند باعث آسیب به پرده شوند. جراحی هایی که به ناچار تنها از راه کانال واژن قابل انجام است با برداشته شدن پرده قابل انجام می باشد که در این موارد نامه ی قانونی به بیمار در رابطه با لزوم برداشتن پرده ی بکارت داده می‌شود. از دیگر موارد جراحی، لزوم جراحی‌های سنگین مانند جراحی‌های سرطان می‌باشد که ممکن است برای بهبود بیشتر بیمار ناگزیر از برداشتن پرده شد. همچنین در موارد فریز تخمک نیز با گرفتن رضایت از فرد و خانواده وی نیاز به برداشتن پرده توسط جراح می‌باشد.

[/vc_toggle][vc_column_text]

پرده بکارت و رابطه جنسی

اولین سوالی که افراد پیش از رابطه جنسی دارند این است که آیا اولین دخول با درد همراه است؟ پیش از این باید بدانید که درد، ناشی از پیام پایانه های عصبی در صورت تحریک است. پس با علم به این موضوع که در پرده بکارت رشته عصبی وجود ندارد، پارگی پرده به تنهایی دلیل درد نیست، اما در مواردی فشار وارده به دیواره ی واژن باعث درد خواهد شد.

در صورتی که از لحاظ جسمی و روحی، آمادگی کامل برقراری رابطه جنسی را داشته باشید، تجربه شما بدون درد و ناراحتی خواهد بود.

استرس و ترس یا به عبارتی واژینیسموس، باعث انقباض عضلات ناحیه لگن می‌شود و دشواری دخول را به وجود می آورد.

دومین نکته، خونریزی در اولین رابطه جنسی است. خونریزی کاملاً به نوع پرده بکارت افراد بستگی دارد. در برخی موارد دخول و پارگی می تواند بدون هیچگونه خونریزی اتفاق بیافتد بطور مثال در نوع ارتجاعی همانگونه که قبلاً اشاره گردید خونریزی اتفاق نمی افتد و تنها راه تشخیص سالم بودن این نوع توسط پزشک متخصص زنان انجام میشود.

از انواع دیگر افراد که در اولین رابطه ی زناشویی بدون خونریزی خواهند بود دخترانی هستند که بدون بکارت متولد می‌شوند لذا به جز پزشک متخصص هیچکس با اطمینان نمی‌تواند از سلامت پرده مطمئن شود و انگ ناسالم بودن پرده بدلیل عدم خونریزی کاملاً اشتباه و ناعادلانه می باشد.

افراد واجد شرایط جهت انجام عمل ترمیم پرده بکارت

  • افرادی که مورد تجاوز قرار گرفته اند
  • افرادی که به دلیل تصادف و تروما بکارت خود را از دست داده اند
  • کسانی که به علت ورزش های سنگین دچار این صدمه شده اند
  • و در بعضی مکتب ها اگر شخص برای رضای خاطر خود و یا به سبب آسیب‌های روحی و روانی که به دنبال این مسئله برای آنها ایجاد شده است قصد ترمیم پرده بکارت خود را دارند، و نه به دلیل پنهان کاری و فریب همسر، اجازه این عمل داده می شود.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *