پرده بکارت چیست؟

ناهنجاری های پرده بکارت

تشکیل پرده بکارت

از نظر منشا جنینی به‌وجود آمدن کانال واژینال در ۲۰ هفتگی تکامل میابد. که این کانال توسط پرده بکارت از سینوس ادراری تناسلی جدا میشود. قبل از تولد سلول‌های مرکزی این پرده از بین میرود، اما یک جدار نازک مخاطی در مدخل ورودی کانال واژن میماند که پرده بکارت پس از تولد را تشکیل میدهد.

ناهنجاری های پرده بکارت

ناهنجاری‌های متعدد در بکارت همگی به علت دژنرسانس (انحلال) ناقص مرکز پرده بکارت پیش از تولد ایجاد میشود که باعث به‌وجود‌آمدن اشکال مختلف پرده بکارت میگردد. (عکس اول).

"انواع

شکل‌های غیر طبیعی و ناهنجاری گاهی به صورت اتفاقی تشخیص داده میشود و گاهی به وسیله علائم بیمار. برای مثال ممکن است ناهنجاری‌ها در فرد پس از معاینات ایجاد شده در اثر تصادف یا سقوط و … تشخیص داده شود. یا فرد برای معاینه کلی به پزشک مراجعه کند و در اثر معاینات پزشک متوجه این ناهنجاری‌ها شود.

در برخی موارد نیز فرد پس از ظهور علائمی مانند دردهای دوره‌ای بعد از بلوغ به علت عدم خونریزی ماهیانه علیرغم ظهور صفات ثانویه مراجعه میکند که ناهنجاری‌ها تشخیص داده میشود.

علائم ناهنجاری در پرده بکارت

به طور کلی علائم پرده بکارت غیر طبیعی میتواند از حالت بسیار شدید تا خفیف باشد. هنگامی که اصلا سوراخ وسط پرده پیش از تولد تشکیل نشده باشد، فرد در زمان بلوغ دردهای دوره‌ای شدید شکمی، علائم ادراری و حتی دردهای کمری را تجربه میکند، اما خونریزی اتفاق نمی‌افتد. اولین تشخیص در این موارد بکارت بدون سوراخ میباشد که با معاینه فرد توسط پزشک، یک برجستگی آبی رنگ در پشت پرده دیده میشود که دلالت بر خونریزی و پر شدن کانال واژن از خون میباشد که خروجی ندارد.

حالت‌های دیگر پرده ناهنجار میتواند به شکل درد در زمان نزدیکی یا حتی عدم توانایی در نزدیکی ، درد زمان پریود و ترشحات بدبو باشد که با معاینه پرده بکارت توسط جراح زنان تشخیص داده میشود.

ناهنجاری‌های مادرزادی پرده بکارت

اگر سوراخ واژن قبل از تولد بطور کامل از بین برود، فرد از ابتدا بدون پرده بکارت متولد میشود. در مورد پرده بکارت بدون سوراخ، نوزاد تازه متولد شده دارای یک پرده برجسته میباشد که در پشت آن یعنی در کانال واژن ترشحات واژن وجود دارد. این ترشحات در اثر هورمون‌های مادری در نوزاد به‌وجود آمده است.

اگر این مشکل در نوزاد تشخیص داده نشود، این ترشحات به مرور جذب شده و کودک تا زمان بلوغ بدون علامت خواهد ماند.

علل عدم خونریزی در دوران بلوغ

عدم خونریزی در بلوغ علل متعددی دارد، اما اگر پزشک با مشاهده علائم بیمار تشخیص اشکال در ساختار آناتومی دستگاه تناسلی را داد، میتوان از روش‌هایی مانند سونوگرافی کمک گرفت تا از وجود یا عدم وجود اختلال در سطوح دیگر دستگاه تناسلی یا در سطوح بالاتر واژن اطمینان حاصل شود .

به طور معمول بعد از جوانه زدن پستان ها در نوجوان، ۲ تا ۳ سال طول میکشد تا خونریزی ماهیانه اتفاق بیافتد. پس در صورت عدم خونریزی در این مقطع علائم میتواند نشان دهنده بکارت بدون سوراخ یا ناهنجاری های سیستم دستگاه تناسلی باشد.

درمان ناهنجاری‌های دستگاه تناسلی

بهترین روش درمانی در این بیماری، جراحی میباشد. درصورت عدم انجام جراحی، حتی در مواقع ناهنجاری‌های خفیف  مانند سوراخ‌های بسیار ریز پرده، ممکن است باعث بالا رفتن عفونت و درگیر شدن رحم، لوله ها و همچنین آبسه‌های داخل لگن و تخمدان شود.

جراحی باید توسط جراح مجرب با تجربه کافی در زمینه ناهنجاری‌های سیستم تناسلی انجام شود، تا بیمار دچار عوارض بعدی نشود.تشخیص ناهنجاری های دستگاه تناسلی توسط دکتر سونیا کاظم زاده در کلینیک اینتیما انجام می شود. همچنین شما می توانید خدمات دیگری همچون لابیاپلاستی با لیزر و یا جوانسازی واژن را دریافت نمایید.

پرده بکارت طبیعی

در صورتی که بکارت از نوع طبیعی باشد: محل قرارگیری آن بسیار نزدیک به مدخل ورودی کانال واژن بوده و حدود ۱ الی ۲ سانتی متر بالاتر قرار دارد.

در مورد خونریزی به دنبال اولین رابطه جنسی، این خونریزی به صورت خفیف بوده و تنها ۱ الی ۲ روز به طول می‌انجامد.

در صورتی که خونریزی شدید باشد احتمال پارگی‌های دیواره کانال واژن وجود دارد. لذا فرد حتما باید به جراح زنان مراجعه نماید. البته این شرایط بیشتر در شرایط غیرمتعارف مانند تجاوز جنسی یا شریک جنسی با عدم تعادل روانی ایجاد میشود.

پرده بکارت ارتجاعی

در صورتیکه پرده بکارت ارتجاعی باشد، فرد هیچگونه خونریزی را تجربه نخواهد کرد.

ضخانت پرده بکارت میتواند از حالت خیلی نازک تا ضخیم و سخت متغیر باشد. این مورد میتواند در کیفیت رابطه جنسی تاثیرگذار باشد.

اولین رابطه جنسی

در اولین رابطه جنسی نزدیک به ۶۰٪ افراد خونریزی نخواهند داشت. این باور غلط که رابطه اول جنسی حتما باید همراه با خونریزی باشد کاملا اشتباه است.

عدم خونریزی میتواند دلایل متعددی داشته باشد من جمله ارتجاعی بودن بکارت، سابقه ورزش‌های سنگین، دوچرخه‌سواری و اسب سواری که ممکن است منجر به بالا رفتن کشسانی یا حتی پارگی پرده بکارت شده باشد. مضاف بر اینکه ممکن است خونریزی در حد چندلکه باشد و از دید زوجین پنهان بماند.

ترمیم خود‌به‌خودی پرده بکارت

ذکر این نکته نیز لازم است که اگر پارگی قبل از ۶ سالگی در کودک به دنبال تجاوز یا تصادف به‌وجود آید، معمولا ترمیم خودبه‌خودی رخ خواهد داد.

اما پس از ۶ سالگی این ترمیم خودبه‌خودی حتی در صورت عدم رابطه جنسی بعد از چند سال نیز امکان پذیر نیست. دلیل این امر ماهیت و جنس پرده میباشد. پرده از بافت فیبروز تشکیل شده است، لذا خونرسانی و ترمیم آن بسیار ناچیز میباشد.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *