نارسایی زودرس تخمدان و ناباروری
غیر از حالت یائسگی حالت های دیگری از ناتوانی در بارداری زنان ممکن است وجود داشته باشد. یکی از این حالت ها نارسایی زودرس تخمدان است که عموماً پیش از سن 40 سالگی در زنان و دختران پیش می آید. در این حالت احتمال بارداری زنان از تخمک های خودشان تا اندازه زیادی کاهش پیدا می کند. این بیماری یکی از دلایل شایع ناباروری در زنان است. بنابراین باید به سرعت تشخیص داده شود و با استفاده از متدهای پزشکی با آن به مقابله برخاست.در ادامه این مقاله با توجه به نکاتی که دکتر سونیا کاظم زاده متخصص زنان و زایمان در خصوص نارسایی تخمدان ها اشاره خواهند کرد این موضوع را بررسی بررسی می کنیم:
تفاوت نارسایی تخمدان با یائسگی
در حالت یائسگی تخمدان ها دیگر امکان باروری را از دست می دهند، اما در مشکلی که مد نظر ما است، تخمدان ها برای باروری ناتوان می شوند. این دو با هم متفاوت هستند. تقریبا بسیاری از علائم نارسایی تخمدان از جمله گُر گرفتن یا خشکی واژن با یائسگی مشابه است. اما در نارسایی تخمدان باتوجه به اینکه از سنین زیر 40 سالگی پیش می آید عوارضی چون پوکی استخوان، کمبود استروژن و بیماریهای قلبی ناشی از یائسگی بسیار شدیدتر خواهند بود. زن یائسه دیگر باردار نخواهد شد اما زنانی که دچار نارسایی هستند حتی عادت ماهیانه نیز دارند هرچند ممکن است نامنظم باشد.
تشخیص نارسایی تخمدان
با بررسی میزان هورمون fsh در زنان که اگر بالاتر از 40 میلی واحد در یک میلی لیتر باشد، می توان تشخیص داد که دچار این عارضه هستند. تشخیص این بیماری به علت شباهت های زیاد با بیماری پیری زودرس تخمدان بسیار مشکل است و تنها یک متخصص زنان حرفه ای و ماهر، می تواند با اطمینان تشخیص دهد.
علل نارسایی زودرس تخمدان
گاهی سیستم ایمنی بدن انسان در مقابل اجزا و بخش های مهم بدن بر می خیزد و به دشمن خویش تبدیل می شود. به این عارضه، اختلال خودایمنی گویند که در بسیاری اوقات می تواند باعث نارسایی زودرس تخمدان در زنان شود.
عوامل متعدد دیگری نیز می توانند در ایجاد این بیماری موثر باشد. برای مثال مشکلات ژنتیکی و اشکالاتی که در کروموزوم ایکس پیدا می شوند یکی از دلایل این بیماری هستند. گاهی اوقات نیز در اثر از بین رفتن بخش های از تخمدان یا برداشتن بخش هایی از آن در جراحی های کیست آندومتریوما که به کیست های شکلاتی معروفند، نارسایی زودرس در تخمدان ها پیش می آید. شیمی درمانی نیز در ایجاد این بیماری موثر است. از پرتودرمانی نیز به عنوان یکی دیگر از علت ها نباید غافل شد.
شما عزیزان می توانید از طریق زیر با دکتر کاظم زاده ارتباط برقرار نمایید:
شماره های تماس: 22039952-22056809
صفحه اینستاگرام دکتر سونیا کاظم زاده
درمان نارسایی زودرس تخمدان و یا درمان ناباروری
همان قدر که باروری در زمان پیری زودرس تخمدانها امری امکان پذیر است، بارداری در زمانی که تخمدان ها دچار نارسایی زودرس شده اند بسیار دوراز ذهن خواهد بود و متاسفانه بیشتر زنانی که به این بیماری مبتلا هستند ناچارند به تخمک های اهدایی روی بیاورند. ضمن اینکه این افراد ناچارند برای جبران نارسایی تخمدان ها از درمان های هورمونی برای ایجاد تعادل در میزان هورمون های استروژن و پروژسترون استفاده کنند. برای درمان این بیماری راهکار مناسبی وجود ندارد و تنها می توان با عوارض آن، با استفاده از داروهایی خاص مقابله کرد و همچنین تخمک اهدایی برای باردار شدن بهترین راهکار بارداری برای زنانی است که به نارسایی زودرس تخمدان ها دچار شده اند.
اگر شما خواننده عزیز مبتلا به این عارضه هستید، می توانید با مراجعه به دکتر کاظمزاده در پی درمان و یا جلوگیری از پیشرفت آن باشید. شما همچنین میتوانید علاوه بر امور درمانی، در امور زیبایی مانند جوانسازی واژن و لابیاپلاستی با لیزرو … نیز با دکتر کاظم زاده به صورت رایگان مشاوره شوید.